S’aprova el Reial decret de la concessió directa, a les comunitats autònomes i a les ciutats de Ceuta i Melilla, d’ajudes per a la modernització d’empreses privades de transport de viatgers i mercaderies per carretera, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. Per a aquesta fi el Govern ha donat llum verda al Reial decret pel qual s’aprova la transferència de 110 milions.

Com és la seva finalitat?

 • Incrementar l’eficiència de les empreses i del transport mitjançant la digitalització, la sostenibilitat, la connectivitat i la introducció de noves tecnologies. S’estima que es podrà contribuir a la modernització d’unes 17.000 pimes amb una subvenció de fins a 25.000 euros per empresa

 

 • Promoure, no sols la modernització de les empreses de transport, sinó també dels operadors de transport i de les empreses carregadores, com a membres de la cadena de transport.

 

 • Aquestes actuacions tindran una repercussió clara en la modernització d’autònoms, Pimes privades de transport de viatgers i mercaderies per carretera.

 

Qui pot optar a les ajudes?

 • L’ajuda per a la modernització en el transport de viatgers i mercaderies per carretera va dirigida a autònoms i Pimes, s’ha de complir alguna de les següents condicions:

 

 1. a) Siguin titulars d’alguna de les següents autoritzacions en vigor a la data de sol·licitud:
 2. Una autorització de transport públic de mercaderies habilitant per a fer transport amb vehicles o conjunts de vehicles de més de 3,5 *tn. de massa màxima, identificada amb la clau MDPE (vehicles pesants)
 3. Una autorització de transport públic discrecional de viatgers amb autobús, identificada amb la clau VDE.
 4. Una autorització de transport públic de mercaderies, habilitant per a fer transport amb vehicles de fins a 3,5 tn. de massa màxima, identificada amb la clau MDLE (vehicles lleugers)
 5. Una autorització d’operador de transport habilitant per a mitjançar en la contractació de transports públics de mercaderies, identificades registrament amb la clau OT.

 

 1. b) A la data de sol·licitud de l’ajuda prestin el servei públic de transport urbà amb autobús, i estiguessin exemptes de l’obtenció d’alguna de les autoritzacions.

 

 1. c) Intervinguin en el procés de transport de mercaderies com a carregador/descarregador o expedidor/receptor, en el document de control i en el *ADR.

S’han establert nou categories de solucions de modernització subvencionables:

 • Categoria 1: Gestió de documents de control electrònics.
 • Categoria 2: Sistema de tacògraf intel·ligent de segona generació.
 • Categoria 3: Integració de documents de control electrònics en els sistemes de gestió.
 • Categoria 4: Implantació de sistemes de planificació de recursos empresarials (TMS/ERP).
 • Categoria 5: Implantació de sistemes d’ajuda a l’explotació (SAE).
 • Categoria 6: Actualització de sistemes d’ajuda a l’explotació (SAE).
 • Categoria 7: Ajudes als serveis de transport de viatgers.
 • Categoria 8: Implantació d’aplicacions per a reclamacions per mitjans electrònics.
 • Categoria 9: Millora de sistemes de ticketing.

 

Quan es podrà demanar l’ajuda per a la modernització en el transport?

Després de la publicació de les diferents convocatòries per part de cada comunitat autònoma, els autònoms i pimes del sector del transport per carretera tindran fins al 30 de juny de 2024 per a sol·licitar-les.

Les sol·licituds seran ateses per rigorós ordre de presentació fins a l’esgotament dels fons, segons el Reial decret.

Si està interessat a sol·licitar l’ajuda per a modernitzar el seu transport, no dubtis a contactar amb nosaltres.

× En què et podem ajudar?