El Pla de Recuperació que canalitza els fons europeus reserva 6.820 milions d’euros, a la partida d’habitatge, pensades per millorar l’eficiència energètica. el Govern ha dissenyat juntament amb l’UE, un paquet d’ajudes i incentius fiscals pensat per animar els contribuents a realitzar rehabilitacions en els seus habitatges.

El Consell Superior d´Arquitectes d´Espanya i el Consell General d´Economistes d´Espanya van presentar el 4 de maig la “Guia sobre desgravacions fiscals per a rehabilitació d´habitatges i edificis residencials”, on expliquen els beneficis fiscals respecte l’IVA i l’IRPF.

Aquesta guia afecta principalment a les deduccions anteriors:

  • IRPF

Els economistes i els arquitectes recorden que aquests ajuts públics estan exempts d’’IRPF i que, en cas d’emprendre aquest tipus de reformes sense sol·licitar la subvenció, també es pot deduir a la declaració d’Hisenda el total de la inversió fins al límit fiscal . És la primera vegada que aquest tipus de subvencions queden alliberades d’aquest impost sobre la declaració, e intenta potenciar la rehabilitació d’habitatges.

  • IVA

Pel que fa a l’IVA, per optar al tipus reduït cal que l’objecte principal de les obres sigui la construcció de l’edificació i que el cost excedeixi el 25% del preu d’adquisició.

 

El document també assenyala que tributen al tipus reduït les execucions d’obres quan els contractes es formalitzin directament entre el promotor i el contractista.

Per tot això, el director general d’Habitatge i Sòl del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Francisco Javier Martín, ha assegurat que “mai no s’han ofert ajudes amb la intensitat que es produirà en aquests propers anys, ni les condicions de la fiscalitat han estat tan favorables”.

 

VOLS SABER MÉS INFORMACIÓ?

Des de Feliu Consultors, gràcies als nostres experts en la matèria, et podrem informar i ajudar en la teva declaració de la Renda i t’aconsellarem de la millor manera per tal d’obtenir i demanar les noves subvencions.

× En què et podem ajudar?