¿Quins són els requisits necessaris per cobrar el “Bonus Jove pel lloguer” de 250 euros mensuals?

El Consell de Ministres va aprovar ahir, dia de gener de 2022, el bonus joce pel lloguer de 250 euros mensuals amb efecte immediat. La sol·licitud del bonus ja està disponible.

El Consell de Ministres va aprovar ahir, dia 18 de gener de 2022, el bonus de 250 euros mensuals d’ajuda al lloguer per a joves, amb l’objectiu de facilitar l’emancipació de totsd aquells joves que desitgin independitzar-se i volar del niu paternal i maternal.

Qui pot sol·licitar l’ajuda del “bonus jove pel lloguer?

L’ajuda de 250 euros al mes va dirigida a persones d’entre 18 i 35 anys i té una durada de dos anys. A banda de l’edat, cal complir un requisit econòmic: els beneficiaris han de cobrar un sou inferior als 24.318 euros.

Serveix per a qualsevol tipus de lloguer?

No. L’habitatge pel qual es demani l’ajuda ha de ser la residència habitual de qui la sol·licita.

A més, es necessari que la persona sol·licitant de l’ajuda del bonus consti com a arrendatari en el contracte o com a cessionari.

Es concedirà l’ajuda a joves que lloguin un habitatge per 600 euros i, en determinats supòsits, el lloguer pot arribar a ser de 900 euros.

Com funciona l’ajuda?
L’ajuda la poden percebre els joves individualment. És a dir, està desvinculada a l’habitatge i es pot donar el cas que en un mateix pis de lloguer compartit hi hagi més d’un inquilí que percebi l’ajuda.

Aquesta ajuda és compatible amb altres destinades al mateix objectiu.

També és compatible amb les prestacions no contributives de la Seguretat Social i l’ingrés mínim vital.

La suma del bonus de 250 euros mensuals i la resta d’ajudes no poden superar el 100% del lloguer.

Quan entra en vigor?

El bonus jove pel lloguer es posa en marxa amb caràcter retroactiu des de l’1 de gener d’aquest 2022.

Per tant, un cop s’obri la convocatòria i s’aprovin les ajudes, els beneficiaris podran cobrar les ajudes endarrerides des del gener.

Altres mesures per l’habitatge

A banda d’aquesta ajuda al lloguer per als joves, el Consell de Ministres també ha aprovat un reial decret per desplegar el Pla Estatal d’Accés a l’Habitatge 2022-2025, que disposa de 345 milions d’euros de pressupost.
Aquest pla estableix un nou paquet d’ajudes per a població vulnerable, així com per a promotors d’habitatge en lloguer assequible. S’inclouen altres ajudes per a persones de menys de 35 anys que comprin cases en pobles de menys de 10.000 habitants, així com mesures per ampliar el parc públic de lloguer, amb cessions de propietats per part de la SAREB o altres entitats.
El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana tancarà convenis de col·laboració amb les comunitats autònomes per desplegar el pla. També condicionarà el finançament estatal al fet que les comunitats assumeixin el cost d’una part d’aquestes ajudes, en un percentatge que estableix el document.

La llei de la vivienda, pendent

Queda pendent l’aprovació de la llei d’habitatge, que inclou regulacions sobre el preu del lloguer, entre altres mesures.
El govern espanyol va aprovar l’avantprojecte de llei el 26 d’octubre de l’any passat, però encara no disposa de l’informe del Consell General del Poder Judicial necessari per aprovar el projecte definitiu i portar-lo al Congrés per a la seva aprovació.
Vols saber si pots sol·licitar el bonus jove pel lloguer?

A Feliu Consultors ens envarreguem de gestionar la sol·licitud i la corresponent presentació de l’ajut. No dubtis en preguntarnos!

Autor:

Departament d’Administració de Finques i Gestió Inmobiliaria / Departament d’Ajuts i Subvencions

× En què et podem ajudar?