En aquestes dates és habitual que ens regalem Loteria de Nadal i ho compartim amb els nostres familiars i amics però ens oblidem de que si volem assegurar l’obtenció del premi sense discussions i evitant riscos futurs és necessari que seguim certes consideracions.

En primer lloc, cal tenir en compte que només existeix un document oficial, que és el dècim o participació, que haurà de ser guardat per una sola persona i que ho podrà cobrar com un títol al portador pel que és ideal que només compartim Loteria amb persones de la nostra confiança.

Ara bé, en cas de compartir Loteria és recomanable que existeixi un document que reculli quantes persones participen, en quina proporció i que s’afegeixi una fotocòpia del dècim o participació i del DNI dels participants, així com la data del document i la firma de tots els intervinents.

Compartir-ho per Whats App o per correu electrònic per tal de demostrar que es tracta d’ un dècim compartit facilita la prova però no constitueix la millor garantia ja que pot ser objecte de manipulació i en cas de dubte, s’hauria de comprovar la seva validesa a través de les companyies telefòniques o professionals especialitzats.

També val a dir que en cas de que una persona decideixi atribuir-se en exclusiva una Loteria compartida, s’enfronta a un possible delicte d’apropiació indeguda, que es castiga amb penes de presó de 6 mesos a tres anys, així com pena de multa.

Per últim, en cas de pèrdua o robatori del dècim, és essencial presentar denúncia davant la Policia amb el màxim de dades i proves possibles, així com paral•lelament posar-ho en coneixement per escrit davant l’Organisme de Loteries i Apostes de l’Estat, per tal de paralitzar el cobrament de la Loteria, en tant recaigui resolució judicial definitiva.

Per a qualsevol problemàtica derivada de la participació en sorteigs de Loteria, a Feliu Consultors quedem a la seva disposició per tal d’ajudar-los i orientar-los en aquesta problemàtica.

× En què et podem ajudar?