El Govern d’Espanya ultima un reial decret llei que obligarà a mantenir relació electrònica amb l’Agència Tributària a tot el cens de professionals i empresaris a més de grans companyies o administradors concursals.

El text, elaborat pel Departament de Recaptació de l’Agència Tributària, imposarà com a obligació a les persones jurídiques; als qui exerceixin una activitat professional per a la qual es requereixi col·legiació obligatòria, inclosos els notaris i registradors de propietats i mercantils; als qui representin a un obligat i als empleats públics.

Per què volen aplicar aquesta llei?

Els arguments esgrimits és la necessitat d’assegurar “agilitat” en les relacions amb l’Administració Tributària. I una altra és que els mitjans tecnològics per a la notificació s’han desenvolupat notablement i han permès que els processos guanyin molt en eficàcia

Afectats de la possible llei:

  1. Persones físiques inscrites en el Registre de grans empreses;
  2. Les inscrites en el Registre de devolució mensual de l’Impost sobre el Valor Afegit (IVA);
  3. En el Registre de Representants Duaners;
  4. En el Registre d’apoderaments de l’Agència Estatal d’Administració Tributària com apoderats per a la recepció de comunicacions i notificacions i en el Registre Electrònic de l’Administració General de l’Estat (Reage);
  5. Els administradors concursals i;
  6. Formin part del cens de professionals, empresaris i retenidors.

 

L’esborrany està en un període de consulta pública per a recopilar possibles al·legacions que el millorin

A Feliu Consultors aclarim els teus dubtes

Si necessites més informació sobre la nova llei de relació electrònica obligatòria amb l’agència tributària, no dubti a posar-se en contacte amb nosaltres i l’ajudarem en els seus dubtes.

× En què et podem ajudar?