FELIU CONSULTORS va organitzar i participar el passat dia 20 d’abril en una jornada sobre “La responsabilitat penal de les societats” junt amb la Patronal Metal·lúrgica del Bages que va tenir lloc a les instal·lacions del Centre Tecnològic de Manresa.

Amb una afluència d’unes 100 persones, la conferència va ser de gran interès pels empresaris i directius assistents on es va exposar la responsabilitat civil i penal de les societats, òrgans d’administració i apoderats, i la necessitat d’implementar un programa de prevenció penal, que permeti l’obtenció d’una eximent o atenuant penal.

La jornada, patrocinada per La Caixa i amb la col·laboració del Gremi de Constructors d’Obres de Manresa i Comarca, Gremi d’Hoteleria i Turisme del Bages, el Gremi de la Indústria de la Fusta i el Gremi d’Electricitat, Fontaneria i Afins del Bages i Berguedà, va tenir el plaer de comptar també amb la participació dels despatxos professionals Roca Junyent i Molins & Silva.

La benvinguda de la jornada la va portar a terme el Sr. Antoni Tatxó, secretari de la Patronal Metal·lúrgica del Bages. Tot seguit, la Sra. Imma Serratosa, advocada i responsable àrea mercantil de FELIU CONSULTORS, va presentar una Introducció a la responsabilitat de la persona jurídica i els models de prevenció penal, el Sr. Xavier Altirriba, soci del departament mercantil de ROCA JUNYENT, La responsabilitat dels administradors després de la última reforma de la Llei de Societats de Capital, el Sr. Jesús Maria Silva, catedràtic de dret penal i soci-director de MOLINS & SILVA, Els programes de prevenció de delictes com eximent de responsabilitat penal per a les empreses i els seus administradors, el Sr. Juan Cuenca, advocat associat de ROCA JUNYENT, Els límits constitucionals a les investigacions internes de les empreses i el Sr. Jordi Saldaña, advocat associat de ROCA JUNYENT, Canals de denúncia – whistleblowing

Per últim, el Sr. Jesús Feliu va exposar les Reflexions sobre l’empresa familiar i Impost de successions i Herències.

× En què et podem ajudar?