El  Parlament de Catalunya ha rebutjat la convalidació del Decret llei aprovat per la Generalitat amb la finalitat de regular el lloguer de temporada. Aquest Decret suposava la limitació de preus d’aquells contractes de lloguer que tot i tenir una curta durada servien per suplir la necessitat d’habitatge habitual per motius acadèmics, laborals, etc.

El debat sobre la regulació del lloguer de temporada ha generat diverses opinions entre els diversos grups parlamentaris. Mentre alguns han defensat la necessitat de regular aquest tipus de lloguers per preservar el mercat immobiliari, altres han expressat preocupació sobre el possible impacte econòmic i jurídic de la normativa. Finalment i malgrat els intents per arribar a un consens, el veto de Junts i l’abstenció del PSC han deixat en suspens aquesta iniciativa.

Els professionals del sector immobiliari s’han mostrat alleugerits davant la decisió del Parlament. Consideren que la regulació del lloguer de temporada podria tenir repercussions negatives sobre el mercat del lloguer, tant per als propietaris com per als inquilins. Així mateix, destaquen la importància de trobar un equilibri entre la protecció dels drets dels inquilins i la promoció de l’activitat econòmica en el sector immobiliari. I això, perquè l’esmentat Decret implicava l’equiparació dels lloguers de temporada als lloguers d’habitatge habitual pel que fa al règim de contenció de rendes, de manera que en les zones de Catalunya declarades tensionades s’establien limitacions de preus de la pràctica majoria dels contractes d’arrendament de temporada.

Malgrat la decisió del Parlament, el debat sobre la regulació del lloguer de temporada segurament continuarà en els pròxims mesos. És probable que els diferents actors implicats continuïn negociant per trobar solucions que satisfacin les necessitats de totes les parts interessades.

A Feliu Consultors estem aquí per a donar-vos més informació i suport. Poseu-vos en contacte amb nosaltres!

www.feliuconsultors.com

 

 

 

× En què et podem ajudar?