Les empreses, autònoms i cooperatives ja tenen disponible la sol·licitud dels ajuts del SOC per contractar persones joves per un valor total de 125 milions d’euros.

El SOC (Servei Públic d’Ocupació de Catalunya) posa en marxa un programa d’ajudes a noves contractacions centrant-se en els joves com a talent principal.

Fa anys, un dels principals problemes del jovent d’Espanya és la dificultat que tenen per incorporar-se al mercat de treball. La crisi del 2008 va fer que l’atur juvenil s’incrementés, des de aleshores, no ho ha deixat de fer.
Es més, el jovent a estat un dels col·lectius més damnificats pels efectes de la pandèmia de la Covid-19 en el mercat laboral. Segons dades actuals de l’EPA, la taxa d’atur juvenil és del 19,4%, gairebé el doble que la població general.
Per intentar lluitar contra aquesta situació, el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) ha obert les convocatòries d’ajuts a empreses, autònoms i cooperatives de treball associat a la contractació de persones desocupades menors de 30 anys durant un any i a jornada completa.
Això farà que, s’hi destinin 125 milions d’euros, que permetran la contractació de més de 7.000 persones joves en estat actual sense feina.

Quin és l’objectiu principal del programa “Noves Contractacions” del SOC?

El SOC (Servei Públic d’Ocupació de Catalunya) vol combatre les xifres actuals de l’atur juvenil generant ocupació de qualitat oferint als joves una experiència laboral i ajudant a les empreses a reactivar-se després de la crisi de la Covid-19 i fent créixer el talent del jovent del nostre país.

Quin pressupost es destinarà pel programa?

El present pressupost, procedent en gran part dels fons REACT-UE per afrontar les conseqüències socials i laborals de la crisi de la Covid-19, permetrà la contractació d’un total de 25.000 persones joves.
La meitat de present pressupost (62,5 milions d’euros) es destinarà a subvencionar contractes de pràctiques per joves amb titulació (ja sigui universitària, cicles formatius de grau mig, superior o equivalents, o certificats de professionalitat) i l’altra meitat, a subvencionar contractes laborals per joves que no poden subscriure un contracte de pràctiques.

Quins són els requisits per ser contractat dins del present contracte?

Els requisits que ha de complir el futur treballador/a són els següents:
  • Tenir entre 16 i 29 anys
  • Estar inscrit al SOC com a demandant d’ocupació no ocupat
  • En cas de contractes de pràctiques, cal que la persona compleixi els requisits d’aquesta modalitat contractual
Per altra banda, els requisits que han de complir les empreses, autònoms o cooperatives, són els següents:
  • Establiment operatiu a Catalunya
  • El SOC ofereix un ajut de 17.684€ per cada jove contractat durant 12 mesos a jornada completa
  • El nombre de contractes subvencionats no pot ser superior a 5 ni superar el 50% de la plantilla
Si ets empresari, cooperativista o autònom i estàs buscant ampliar la teva plantilla de treballadors, a Feliu Consultors podem ajudar-te a fer-ho d’una forma més beneficiosa per ambdues parts!

Vols més informació? Informa’t aquí! Només cal que ens facis un truc al 93 875 35 20 o bé, ens enviïs un correu electrònic a comunicacio@feliuconsultors.com i els nostres gestors i assessors en la matèria es posaran en contacte amb tu el més aviat possible.

Autor:

Departament d’Ajudes i Subvencions

× En què et podem ajudar?