Quan una agència de comunicació o un dissenyador web desenvolupa la teva pàgina, és fonamental informar-te sobre la necessitat de complir amb les normatives de protecció de dades.

Per què és vital complir amb el RGPD a la teva web?

Tota pàgina web, ja sigui un blog, una web senzilla o una botiga en línia, treballa amb dades personals. Per això, abans de llançar-la, és crucial seguir la Llei Orgànica de Protecció de Dades i Garantia de Drets Digitals, així com altres lleis pertinents.

Si planeges tenir un formulari de contacte, una zona d’inscripció de clients, una secció de subscripció a newsletters o fins i tot un apartat per rebre currículums, estaràs manejant dades personals. És imprescindible obtenir el consentiment explícit dels usuaris mitjançant caselles d’acceptació.

Els avisos legals necessaris dependran del tipus de dades que reculls, com les tractes i amb quina finalitat ho fas. Aquests documents han d’estar sempre accessibles en una secció clara de la teva web.

Quins avisos legals són indispensables per a una web legal?

Per redactar els avisos legals de la teva web, és recomanable buscar assessorament legal especialitzat que s’adapti a les particularitats del teu negoci. En termes generals, la teva web ha de contenir:

  • Avís legal (art. 10 de LSSICE): Identificació del titular responsable del tractament de dades (nom, adreça, dades de contacte, NIF…).
  • Política de Privacitat (RGPD-LOPDGDD): Detalls sobre la recopilació i ús de dades, la seva finalitat i com els usuaris poden exercir els seus drets.

Assegurar que la teva pàgina web compleixi amb les normatives de protecció de dades és vital.

Les sancions per incompliment poden ser considerables i afectar la credibilitat del teu negoci.

És crucial que els professionals que treballen en el teu web estiguin al corrent d’aquestes normatives i t’ajudin a complir amb elles.

× En què et podem ajudar?