Abans de compartir informació, pensa en el que estàs publicant
- Si tens perfils a les xarxes socials, tot allò que comparteixis et pot comprometre. Per exemple, dir que marxes de vacances o afegir una ubicació a les teves publicacions pot fer que altres persones sàpiguen que no ets a casa.
- Cada vegada que compartes informació, fotografies o vídeos, tingues en compte que no tothom voldrà aparèixer a les teves xarxes socials. Pregunta abans, especialment si hi ha menors, i si no, intenta no compartir contingut on apareguin altres persones sense el seu consentiment.
- Moltes vegades, quan tenim un viatge, volem compartir-ho perquè ens fa il·lusió. Sempre que ho facis, recorda no publicar contingut on es vegin les teves dades personals o les del viatge.
No confiïs en les xarxes WiFi públiques.
- Et recomanem que mai facis compres des de cap dispositiu utilitzant una xarxa WiFi pública o oberta.
- No intercanviïs informació sensible, privada o confidencial si estàs utilitzant xarxes WiFi públiques.
- No accedeixis als teus comptes mitjançant contrasenyes o claus si no és absolutament necessari, especialment en el cas de la banca en línia.
Sigues prudent si utilitzes ordinadors compartits.
- Sempre que naveguis en ordinadors compartits, intenta fer les teves recerques en finestres d’incògnit perquè no s’emmagatzemin les teves dades o contrasenyes, i no aparegui cap informació a l’historial.
- No emmagatzemis la teva informació o contrasenyes en aquests ordinadors.
- Quan acabes d’utilitzar-los, tanca totes les sessions que hagis obert.
Protegeix els teus sistemes i dades en cas de pèrdua dels teus dispositius.
- Protegeix sempre el teu telèfon mòbil i altres dispositius utilitzant claus o patrons per desbloquejar-los. D’aquesta manera, evitaràs que, en cas de robatori o pèrdua, algú pugui accedir a les teves dades.
- Sempre fes còpies de seguretat de la informació dels teus dispositius.