El Govern ha aprovat un Reial decret on es bonificarà a les empreses amb les cotitzacions socials durant tres anys per a cada treballador que contractin com a indefinit o els contractes del qual es converteixin de temporals a indefinits. El Govern reorienta les ajudes a afavorir l’ocupació estable i descarta el suport en els treballs temporals.

 • Entrada en vigor de la Llei:
  La norma entra en vigor l’1 de setembre del 2023.es un temps perquè les empreses i la Seguretat Social es preparin per a aplicar els múltiples canvis en les bonificacions de les cotitzacions socials.
 • Grups socials que es dirigeixen les ajudes:
  1. Aturats de llarga durada, amb més d’un any sense treball
  2. Joves sense formació.
  3. Majors de 45 i 55 anys
  4. Dones amb poca formació o dones que han sofert violència de gènere.
 • Subvenció en la cotització per a joves sense formació:
  Té una quantia de 275€/mes, és a dir 3.300€ a l’any. Al cap de tres anys, l’empresa s’haurà estalviat en cotitzacions socials 9.900€.
 • Conversió en indefinits de contractes formatius i de relleu:
  L’ajuda en les cotitzacions socials serà de 147€/mes per a dones i de 128€ per a homes. És a dir, la subvenció serà de 5.292€ en tres anys en el cas de contractar una dona i de 4.608€ en els homes. Es poden acollir a aquesta subvenció totes les empreses.
 • No hi haurà subvenció amb menys de 50% de la jornada completa.
 • Aturats de llarga durada:
  Es mantindrà la bonificació de 110€/mes durant tres anys, en canvi per a la contractació de dones pujarà a 128€/mes. El mateix ocorrerà amb la contractació per a majors de 45 anys.
 • No es podrà acomiadar de manera improcedent durant tres anys. En el cas contrari, les empreses hauran de retornar la subvenció juntament amb interessos.
 • Incentius a la formació de treballadors en les empreses en crisis:
  Els avantatges són les següents durant l’any de durada màxima del Mecanisme XARXA (successor de l’ERTO): en els primers quatre mesos, un 60% d’exoneració en les cotitzacions dels treballadors amb formació. A partir d’aquí, un 30% d’exoneració fins al vuitè mes, i un 20% fins a acabar l’any de regulació de l’ocupació.

 

Si vol més informació sobre les subvencions a l’ocupació indefinida, no dubti a contactar amb nosaltres. A Feliu Consultors l’assessorarem gràcies als nostres experts en l’àmbit laboral.

× En què et podem ajudar?