T’has plantejat davant quin escenari ens trobaríem si d’un dia per un altre ens trobéssim immersos en alguna malaltia degenerativa o cerebrovascular que ens deixés fora de joc a nosaltres mateixos o a un familiar pròxim? Les persones afectades d’un incipient trastorn cognitiu o aquelles qui vulguin prevenir qualsevol situació tenen a l’abast una eina jurídica sovint força desconeguda per protegir la seva persona i béns: l’escriptura pública de poder preventiu.

El poder preventiu consisteix en un document notarial que es pot fer a favor d’una o diverses persones de la nostra confiança per tal que el dia de demà ens representin i puguin vetllar pels nostres interessos sense veure’ns involucrats de manera obligatòria en un procediment judicial d’incapacitació, és a dir, són l’alternativa al procediment d’incapacitació que acostuma a ser força llarg i costós, i doncs una opció molt més pràctica i a l’abast de tothom.

Aquest poder té una particularitat molt important i és que encara que la persona perdi les seves facultats el poder continua vigent, a diferència del que passa amb altres poders. El poderdant pot fixar les mesures de control dirigides a l’apoderat i les causes per les quals s’extingeix el poder. Les opcions a l’hora d’atorgar el poder són vàries: o bé, es pot apoderar una única persona responsable dels aspectes personals i patrimonials; o bé, nomenar dues persones, per tal que una d’elles sigui responsable dels aspectes personals, i l’altra per exemple, de les qüestions patrimonials. Si estàs pensant en què t’agradaria tenir més informació sobre aquesta figura jurídica i vols més assessorament no dubtis a contactar amb nosaltres.

Si estàs pensant que t’agradaria tenir més informació sobre aquesta figura jurídica i vols assessorament no dubtis en contactar amb nosaltres.

× En què et podem ajudar?