Totes les persones que van signar o cancel·lar la seva hipoteca abans de juny de 2019 i van pagar les despeses de gestoria, notaria, registre, taxació i comissió d’obertura poden ara reclamar la devolució d’aquestes quantitats. Així ho estableix la recent sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) del 25 de gener de 2024, que avala la decisió del Tribunal Suprem de 2015 de considerar abusives i nul·les aquestes despeses.

Qualsevol persona que hagi signat o cancel·lat una hipoteca abans de juny de 2019 i que hagi pagat les despeses mencionades pot presentar una reclamació. Aquesta mesura s’aplica fins i tot si la hipoteca ja ha estat cancel·lada. Els consumidors poden reclamar les despeses relacionades amb l’escriptura de constitució o cancel·lació del préstec hipotecari, inclosos:

  • Despeses del Registre de la Propietat.
  • Despeses de gestoria.
  • Despeses de taxació.
  • Despeses de notaria (al 50% amb el banc).
  • Comissió d’obertura.
  • Interès legal

El cost de l’impost d’actes jurídics documentats serà assumit per l’entitat financera si la hipoteca es va signar després del 10 de novembre de 2018. En cas contrari, correspon al consumidor.

El TJUE ha ampliat el termini per reclamar aquestes despeses, indicant que el període per fer-ho comença quan el consumidor pren coneixement que la clàusula és abusiva. Per tant, no hi ha una data límit única i concreta, variant segons cada cas individual.

Si ets una de les persones que va signar la seva hipoteca després del 10 de novembre de 2018, no dubtis a iniciar la reclamació. Ara tens l’oportunitat de recuperar els diners que vas pagar indegudament.

Feliu Consultors s’especialitza a gestionar aquests tràmits i t’ajudarà a rhttps://www.feliuconsultors.com/ecuperar totes les despeses que vas pagar en el seu dia. Contacta amb nosaltres i t’assessorarem.

www.feliuconsultors.com

× En què et podem ajudar?